Skip to content

Zorgorganisatie Tragel

Spaanse zorgmedewerkers bij Tragel

“Aanpak direct een succes voor alle betrokkenen”

Bij zorgorganisatie Tragel in Clinge (Zeeuws-Vlaanderen) hebben mensen met een verstandelijke beperking dagelijks begeleiding en zorg nodig. Maar er zijn structureel te weinig medewerkers om die zorg te geven.

Daarom begon in 2019 onze werving en begeleiding voor de eerste groep van 8 zorgmedewerkers in Spanje. Zij kwamen in augustus 2019 naar Nederland. Hun fiets, woning en een gevulde koelkast stonden voor ze klaar. De aanpak werd een groot succes voor de zorgorganisatie, de Spaanse medewerkers, hun cliënten, collega’s en buurtgenoten. Ook de lokale supermarkt werd betrokken bij de aanpak en gaf de nieuwe ‘helden’ een warm welkom.

Al snel begon de werving voor een tweede groep Spaans zorgpersoneel voor Tragel. Zij gaan begin 2020 aan de slag. De aanpak van Tragel en Back To care werd landelijk bekend door het TV-programma Kruispunt (KRO-NCRV). Dat maakte een mooie documentaire over de komst van de eerste groep Spaanse zorgmedewerkers naar Nederland. Wij kunnen u deze documentaire ook tonen.

Bekijk hier de aflevering:

Bekijk nu

Meer voorbeelden zien?

We tonen u hier binnenkort meer praktijkvoorbeelden. Wilt u graag sneller meer voorbeelden zien? Stuur dan gerust een e-mail naar info@backtocare.nl. Wij nemen dan spoedig contact met u op om snel meer praktijkvoorbeelden te delen.

Of meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief. Wij informeren u dan eens per kwartaal, alleen over de echt belangrijke ontwikkelingen.

Nieuwsgierig of we wat voor uw organisatie kunnen betekenen?

hand_mci