Skip to content

Uw partner voor duurzaam werven buitenlands zorgpersoneel

Kan buitenlands zorgpersoneel uw zorgorganisatie helpen? De zorgsector staat voor een grote uitdaging. Het personeelstekort in de zorg blijft ook na 2020 zeer hoog. Een complete oplossing voor de zorgsector is niet voorhanden. Voor individuele zorgorganisaties kan de werving van buitenlands zorgpersoneel een goede oplossing zijn, maar dit is geen gemakkelijke oplossing. Een duurzame aanpak vereist intensieve voorbereiding, begeleiding van medewerkers en afstemming met alle betrokkenen.

campagnebeeld-groen-rolstoel-min

Meer dan ‘uitzendbureau voor de zorg’

Back To Care heeft een missie. Niet als ‘uitzendbureau voor de zorg’ of ‘leverancier van zorgpersoneel’. Wij bieden een duurzame oplossing voor het werven en zorgvuldig begeleiden van buitenlands zorgpersoneel. Dat kan alleen slagen in nauwe samenwerking met zorgorganisaties. Als uw partner organiseren wij met onze unieke aanpak het hele traject. Van de afstemming over huisvesting en het werven en opleiden in het buitenland tot de begeleiding van de integratie in Nederland.

“Onze cliënten krijgen eindelijk weer alle verzorging waar ze nood aan hebben dankzij het programma van Back to Care”

Onze missie sinds 2002

Onze maatschappelijke missie begon al in 2002. Nadat oprichter Remco Valkman 12 jaar werkte in de ouderenzorg, begon hij in Dordrecht een uitzendbureau voor 50-plussers (NestrX). Dit werd landelijk een groot succes. Vanaf dag één was de zorg een belangrijke afnemer van dit uitzendbureau.

Om te kunnen blijven voorzien in de personeelsbehoefte begon in 2008 de internationale werving van buitenlands (zorg)personeel. Met onze ervaring en door de immer groeiende behoefte aan buitenlands zorgpersoneel (zoals verpleegkundigen en verzorgenden) volgde in 2019 de oprichting van Back To Care. Onze zorgexpertise is hiervoor gecombineerd met onze internationale expertise.

“De eerste groep Spaanse zorgmedewerkers werd direct een succes voor alle betrokkenen”

Spaanse verpleegkundigen en zorgmedewerkers

Met onze kennis van de zorg én onze internationale ervaring biedt Back To Care een oplossing voor het Nederlandse personeelstekort in de zorg. Hiervoor hebben wij een eigen recruitmentorganisatie in Spanje (Valencia). Daar zorgen onze mensen voor het werven, opleiden en voorbereiden van Spaanse verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgmedewerkers. Nog voordat zij zich permanent in Nederland vestigen. Het aanbod van zorgpersoneel in Spanje is groot. Veel kandidaten passen goed bij Nederlandse zorgorganisaties en hebben een sterke ontwikkelbehoefte. Om hun ambities te realiseren, zijn veel kandidaten bereid te emigreren naar Nederland.

Deze stap succesvol zetten, vereist wel goede begeleiding: in Spanje, Nederland, op de werkvloer en in de samenleving. Back To Care heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in onze contacten met het onderwijs en de (lokale) overheid in Spanje. Dat is een belangrijke voorwaarde voor succesvolle en duurzame werving van Spaans zorgpersoneel. Hierdoor kunnen wij in Spanje de beste gediplomeerde zorgmedewerkers selecteren en opleiden voor Nederlandse zorgorganisaties.

Benieuwd naar onze aanpak? Kijk direct mee!

Hechte samenwerking met alle stakeholders

In 2019 kwamen de eerste Spaanse medewerkers naar Nederland. In ons land onderhouden wij hechte contacten met alle mogelijke externe stakeholders. Van gemeenten en woningcorporaties tot hypotheekverstrekkers en (zorg)verzekeraars. Voor de permanente vestiging in Nederland denken wij ook alvast aan de doorstroming op de woningmarkt.

Wat willen Spaanse verpleegkundigen en verzorgenden?

Waarom willen Spaanse verzorgenden en andere zorgprofessionals emigreren naar Nederland? Uit onze ervaring met Spaanse verpleegkundigen en Spaanse verzorgenden blijkt dat zij vooral zoeken naar werkzekerheid en ontwikkelmogelijkheden. Zorgpersoneel is in Spanje goed opgeleid, maar de werkloosheid is zeer hoog. Relatief veel kandidaten blijken bereid een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Bij de werving, begeleiding en bemiddeling van Spaanse verzorgenden en verpleegkundigen houden wij rekening met hun drijfveren en behoeften. Daarom hechten we in onze aanpak  veel waarde aan gegarandeerde arbeidsvoorwaarden (werkuren) voor deze medewerkers.

Nieuwsgierig of we wat voor uw organisatie kunnen betekenen?

hand_mci